Планинка Пролом вода Луковска Бања Ѓаволја Варош

Сместување

Хотелот Радан располага со 212 соби и апартмани во 2 објекта. Освен еднокреветни и двокреветни соби, во понуда има и 8 трокреветнисоби (француски кревет + додатно легло со стандардни димензии), 6 семејни соби (соба со француски кревет + соба со две класични легла, поврзани со врата) и 10 апартмани (спална со дневен престој и кујна).Стандард собите • 2 класични легла или француски кревет
 • Телефон
 • TWC
 • Бесплатна Wi-Fi конекција
 • Фен
 • Баде мантил
 • капацитет 1-2 лица

Ценовник на пансионските услуги во Стандард собите на Хотел Радан во Пролом Бања - 2021.


Јануари - февруари Март - Април Мај јуни Јули - август Септември
БО ден основен 4.190,00 RSD 4.290,00 RSD 4.490,00 RSD 4.590,00 RSD 4.790,00 RSD 4.590,00 RSD
БО ден екстра 5.690,00 RSD 5.790,00 RSD 5.990,00 RSD 6.090,00 RSD 6.290,00 RSD 6.090,00 RSD

ЦЕНИТЕ СЕ ДАДЕНИ ЗА ЕДНО ЛИЦЕ ДНЕВНО

БО ден - основен опфаќа:

 • Лекарски прегледи кај дежурни лекари во текот на престојот;
 • Консултативни специјалистички прегледи (во зависност од индикацијата, по потреба и по препорака на лекар: преглед кај физијатар, дерматовенеролог, интернист), ЕКГ по потреба;
 • Балнеотерапија: пиење лековита Пролом вода на изворот, хидрокинезитерапија (групни вежби во базенот со лековита вода);
 • Секојдневно користење на внатрешниот базен со лековита вода;
 • Секојдневно користење на надворешните базени со лековита вода (кога дозволуваат временските услови);
 • Секојдневно користење на спортските терени (два асфалтни терени за мали спортови: ракомет, одбојка, кошарка);
 • Сместување во стандард двокреветни соби во хотелот Радан: TВ, мини-бар, баде мантили, фенови за коса;
 • Исхрана врз база на полн пансион: појадок по принцип на шведска маса, ручек и вечера по принцип на анкетирање (3 пансионски јадења + диетален и посен оброк);
 • Анимациска програма со бањскиот рекреатор: групни вежби на отворено, прошетки;
 • Бесплатен Wireless Интернет;
 • Такса за престој и осигурување.

БО ден - екстра ги опфаќа сите услуги на Основен БО ден + 4 третмана дневно:

 • електротерапија (диадинамик, интерферентни струи, TEНС, галванизација, ултразвук, солука ламба),
 • хидромасажа во лековита вода (бисерна бања или подводна масажа),
 • аплицирање на лековита кал (до две апликации),
 • мануелна (рачна) масажа - сегментна, во траење од 10 минути.
БО ден значи престој од 3 и повеќе денови. За престој до 3 дена цената се зголемува за 20%.
Полупансионот (без ручек) се намалува 300,00 динари за едно лице дневно.
Доплатата за еднокреветна соба изнесува 1.500,00 динари дневно.

Поволности за деца (во придружба на 2 возрасни лица):
 • дете до деветгодишна возраст престојува гратис,
 • Од 9 до 14 години: 50% попуст на наведените цени.
Можност за плаќање на рати: со кредитна картичка (VISA, MasterCard, Maestro i DINA).