Планинка Пролом вода Луковска Баня Джаволя Варош

Wellness процедуриWellness центърът на Пролом Баня представлява комплекс, в който по естествен начин се постига баланс на тялото, ума и духа. Всичките блоготворни свойства на лековитата Пролом Баня, парата и топлината са в служба на Вашето добро разположение, за отпускане и освобождаване от ежедневния стрес.

В приятната обстановка на Wellness центъра на Ваше разположение са:

Солена стая (Халотерапия) - основава се на дозираното пребиваване в помещение направено от каменна сол, което има лековития микроклимат на естествените солени пещери. Въздухът е наситен с най-финни честици сол с многобройни микроелементи, които положително влияят на човешкия организъм, така че се препоръчва не само на хора със здравословни проблеми, а и на здрави хора и спортисти с цел релаксиране. Пребиваването в солената стая влияе положително за подобряване на настроението, за премахване на главоболието, за засилване на имунитета, дишането и сърдечната дейност.

Тепидариум – е помещение с пейки загряти от 37°C до 39°C, с приблизителната температура на човешкото тяло. Така се постига това, че тялото отделя толкова топлина, колкото и получава. Едновременно с това кръвоносните съдове в резултат на топлината се разширяват, като по този начин се подобрява протока на кръв и това довежда до засилване на имунитета. Лежейки на пейките, мускулите се отпускат, както и нервната система, а организмът се връща към естествения си баланс. Тепидариумът се препоръчва като подготовка за процедурата в парната баня.

Парна баня - или хамам е процедура в горещо затворено помещение с пара, която предизвиква изпотяване и освобождаване на токсините от организма. Правилното използване трае между 10 и 20 минути, след което следва душ с хладка вода, така цлото тялото се стимулира.

Сауна - В сауната се използва много висока тимпература, с цел отпускането на мускулите и предизвикване на обилно изпотьване и изхвърляне на токсините. Престоят в сауната стимулира естествените процеси на изцелението на организма и намаляването на болките в ставите и мускулите. Благоденствията за ползващите сауната са многобройни, а ефектът който се постига е физически и психически. Престоят в сауната ускорява излъчването на серотонин (хормонът на щастието), като по този начин се осъществява психологическия баланс на целия организъм.

Джакузи басейн и вана - използват се за отпускане на мускулите, срещу вкочаненост и за релаксиране. С помощта на топлината и натиска на водата се осъществява синергиен ефект, така че струите вода третирайки отделни части на тялото, извършват максималено въздействие за отпускане.

Басейнът с Пролом вода - температурата на водата е от 29-31 градуса по Целзий..